POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 6,7 MILIJUNA KUNA ZA ENERGETSKU OBNOVU OSNOVNE ŠKOLE ĐURMANEC
Danas je u prostorima Osnovne škole Đurmanec održano potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova na energetskoj obnovi zgrade škole. Ukupna vrijednost projekta je 6.760.000 kuna, a radovi obuhvaćaju povećanje toplinske zaštite krova iznad grijanog prostora, povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, zamjenu vanjske stolarije, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja ili poboljšanje postojećeg, ugradnju novog visokoučinkovitog sustava prozračivanja novim visokoučinkovitim sustavom ili poboljšanje postojećeg te zamjenu unutarnje rasvjete učinkovitijom. Očekuje se ušteda toplinske energija za grijanje od 52,17 posto.

Krapinsko – zagorska županija provela je otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti za nabavu radova za energetsku obnovu OŠ Đurmanec, a procijenjena vrijednost nabave iznosila je 7.081.977 kuna.
Datum otvaranja ponude bio je 16. svibnja, zaprimljene su četiri ponude, a kao ekonomski najpovoljnija, sukladno kriterijima odabira, a to su bili cijena i jamstveni rok, odabrana je ponuda tvrtke Tim – Color iz Zagreba, s ugovorenom cijenom od 6.760.890 kuna. Rok izvođenja radova je deset mjeseci.
Ovaj projekt sufinanciran je europskim sredstvima, iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija“. Ukupna vrijednost projekta je 7,5 milijuna kuna, bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 3,2 milijuna kuna, a ostalo su sredstva naručitelja. Ugovor o javnoj nabavi radova potpisali su krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i direktor tvrtke Tim – Color Matej Prosinečki. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i zamjenica načelnika Đurmanca gđa. Ivančica Hrček, koja je tom prilikom u svoje ime i ime svih mještana zahvalila Županiji što je ustrajala na tome da se taj projekt konačno ostvari.
[31.07.2019]